CASE
Gapps
Helsinki

Pystyimme tarjoamaan hyvän syyn tulla takaisin toimistolle

”Vaikka korona-aika on jatkunut, muutto toi meille varsinaisen energiaruiskeen ja pääsimme hyppäämään uuteen aikakauteen. Muuttoon liittyvä talkoohenki ja vaihto uusiin maisemiin oli meille henkisesti tosi iso juttu ja ihmiset ovat olleet sen jälkeen paljon enemmän paikan päällä.”  

Juha Hannulabacka
CFO
Gapps Oy

Gapps toimisto

Gapps Oy on vuonna 2010 perustettu Pohjoismaisten yritysten digitaalisen työn kumppani. 

Yrityksen juuret ovat Google Cloud-asiantuntijuudessa ja jälleenmyynnissä. Gappsille asiakkaan tarpeisiin vastaaminen on keskiössä ja tämän johdosta tarjoomaan sisältyy nykyään myös Slack, itse kehitetty tuote Happeo sekä muita digitaalista työtä tukevia palveluita ja ratkaisuja. Gapps on toteuttanut yli tuhat digitaalisen transformaation projektia ja palvelee tällä hetkellä yli viittä sataa asiakasta. 40 gäppsykän organisaatio on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja tämän odotetaan jatkuvan entistä vahvempana tulevaisuudessa.

Henkilöstömäärän kasvaessa ja muuttuneissa elämäntilanteissa sijainti keskustassa ei ollutkaan enää se juttu

Koronaepidemian alkaminen aiheutti omat haasteensa; miten tehdään ja mistä tehdään töitä. Työntekijät olivat jo ennen koronaakin saaneet valita, missä työskentelevät -meillä on ihmisiä, jotka työskentelevät pääkaupunkiseudun ulkopuolella, kuten Tampereella, Turussa, Hämeenlinnassa ja Lahdessa. Osa on puolestaan tykännyt tehdä töitä konttorilla ja perjantaisin meillä oli lisäksi tapana järjestää catering-lounas, jonka tavoitteena oli houkutella ihmisiä tulemaan toimistolle tapaamaan toisiaan.  Koronan takia näiden yhteisten tapaamisten järjestäminen kuitenkin hiipui rajoitusten myötä, muistelee Juha Hannulabacka

Gapps on sijainnut perustamisestaan 2010 lähtien Punavuori-Bulevardi-akselilla, mutta Start-Upin varttuessa ihmisetkin ovat kasvaneet, perustaneet perheitä ja muuttaneet kauemmaksi keskustasta, jonka myötä pidentyneet työmatkat ja useat liikennevälineiden vaihdot hankaloittivat arjen sujuvuutta. Hankalat liikenneyhteydet hankaloittivat myös uusien työntekijöiden rekrytointia.

Mennäänkö itään vai länteen vai jäädäänkö keskustaan? 

Juha Hannulabacka

Nämä seikat huomioon ottaen Gappsilla aloitettiin vuoden 2021 alussa miettimään vaihtoehtoisia tiloja, missä edellä mainitut haasteet saataisiin taklattua. Työ alkoi kartoittamalla tilojen sijaintia seuraavilla kriteereillä; Sijainnin tulisi olla Ruoholahden ja Kalasataman välillä, enintään 1 km:n päässä metrosta tai Päärautatieaseman läheisyydessä.  Nykyistä isommat tilat, jotka mahdollistaisivat kasvun.

Näillä kriteereillä otimme toukokuussa 2021 yhteyttä ScanRealin Toni Auloon, josta minulla oli hyviä kokemuksia jo aikaisemmista toimeksiannoista. Valitsimme yhteistyökumppaniksi Tonin paitsi hänen substanssiosaamisensa takia, niin ennen kaikkea siksi että hänellä on suhteet kunnossa alueen tilojen omistajiin. Meillä ei olisi ollut käytännössä mahdollista olla suoraan yhteydessä näin monien tilojen omistajiin päästäksemme käsiksi näin moneen vaihtoehtoon, kommentoi Juha Hannulabacka. 

Henkilökunta sai äänestää suosikkinsa

Toimeksiannon saatuaan Toni kääri hihat ja toimitti meille pikaisella aikataululla 30 kriteerit täyttävää kohdetta. Listaa karsittiin vielä 15 kohteeseen, joihin kävimme Tonin koordinoimana tutustumassa paikan päällä. Valitsimme näistä neljä kohdetta, joista henkilökunta sai äänestää suosikkinsa.  Kevan omistaman Kalasataman Työpajan tilat Redin ja metroaseman vieressä saivat jo ensimmäisessä äänestyksessä yli puolet äänistä, joten päätös uusista tiloista syntyi mutkattomaksi.  Työpajan valintaan vaikuttivat tilojen lisäksi talon tarjoamat palvelut, kuten aulapalvelu, kaksi lounasravintolaa, kuntosali ja sulkapallokenttä. Kalasataman kiinnostavuus kehittyvänä alueena vaikutti myös ihmisten valitessa suosikkiaan. 

Tilat olivat hyvässä peruskunnossa, mutta ne remontoitiin vielä meidän tarpeitamme vastaaviksi. WakaWakaDesigns vastasi tilojen suunnittelusta, jossa InnoGreenin rakentama sammalseinä Gapps-kirjaimineen kerää ansaitsemansa huomion. Yhteensä 542 m² tilat sijaitsevat 6. kerroksessa yhdessä tasossa, joka koostuu hiljaisen työn puolesta ja vapaamuotoisemmasta tilasta. Tiloja erottaa neuvottelutiloista muodostuva kaistale, jonne on käynti molemmilta puolilta. Tilat otettiin käyttöön marraskuussa 2021, joten kaikkiaan kartoittamisesta muuttoon meni noin puolisen vuotta, kiteyttää Juha Hannulabacka. 

CASE Gapps, Helsinki

HAASTE
Toimitilat, minne on helppo tulla kaikista ilmansuunnista ja antavat hyvän syyn tulla toimistolle työskentelemään ja tapaamaan kollegoita. 

RATKAISU
Valoisat tilat yhdessä tasossa Kalasataman Työpajassa aivan metroaseman vieressä.

TILAN KOKO
Toimisto 542 m²

TILATYYPPI
Toimisto

Jätä yhteydenottopyyntö