CASE
Löfbergs
Vantaa

Haluamme toimia aktiivisena tulkkina vuokranantajan ja vuokralaisen välillä aina allekirjoitushetkeen saakka. 

 Jan Nyberg
Partner, LVV
ScanReal Oy

Löfbergs perustettiin vuonna 1906 Karlstadissa, Ruotsissa. Se on nykyään yksi Pohjoismaiden suurimmista kahvinpaahtimoista ja on edelleen perheyritys, jonka johdossa toimii tällä hetkellä kolmas ja neljäs sukupolvi.  Yritys on kasvattanut myyntiään Suomessa viimeisimpien vuosien aikana ja on tullut tunnetuksi markkinoilla erityisesti tummapaahtoisilla kahveillaan. Vaikka kahvimarkkina on ollut Suomessa hyvin vakaa, on tummapaahtoisen kahvin myynti noussut noin 30 prosentilla vuosittain. Suomen toiminnoista vastaa tytäryhtiö Löfbergs Finland Oy.

Tavoitteena löytää monimuotoiset tilat hyvien liikenneyhteyksien varrella

Saimme toimeksiannon tilanteessa, jossa Löfbergs halusi toiminnan laajentumisen ja henkilökunnan kasvun myötä löytää sopivat tilat Kehä III:n ja hyvien liikenneyhteyksien varrelta läheltä lentokenttää. Pandemian aiheuttamien viivästysten takia vuoden 2020 syksyllä alkanut tilojen etsintä siirtyi vuodella eteenpäin 2021 syksyyn.

Löfbergs oli määritellyt hyvin tarkasti vaatimuksensa Suomen tulevalle pääkonttorille. Tilojen haluttiin sijaitsevan n. 5 km:n säteellä lentokentästä. Toimistotilojen ja neuvotteluhuoneiden lisäksi haluttiin tilat ”kaffeskolanille” ts. opetuskeittiölle, näyttelytilat tuote-esittelyitä varten ja varastotilaa kiinteistön yhteydessä. Tarkat speksit asettivat omat haasteensa sopivien tilojen löytämiselle, mutta toisaalta näin tarkasti määritellyt toiveet helpottivat etsintää, koska oli helpompi tehdä rajauksia tilakandidaattien suhteen.

Ensimmäiset tilakartoitukset olivat yhteisen ymmärryksen ja näkemyksen löytämistä. Neliöiden ja sijainnin lisäksi kyseessä on myös fiiliskysymys, minkälaiset tilat resonoivat asiakkaan rationaalisten toiveiden lisäksi myös emotionaalista fiilispuolta.  

Pandemian hellittäessä syksyllä 2021 tilojen kartoittaminen haluttiin käynnistää pikaisesti elokuussa ja ensimmäisiä vapaita tiloja päästiin katsomaan jo seuraavien kuukausien kuluessa.

Pitkäjänteinen tilakartoitus alkaa tuottaa tulosta

Kaiken kaikkiaan vuoden vaihteen molemmin puolin kartoitettiin parikymmentä kohdetta Kehä III:sen varrelta Helsingistä ja Vantaalta, joista 15 käytiin katsomassa paikan päällä. Osa näistä ei ollut tietenkään täysin spekseihin istuvia, mutta aina ei voi tietää, löytyykö aina ihan kaikki asiakkaan speksit täyttäviä tiloja, mutta kun osakin täyttyy, niin on parempi ainakin käydä katsomassa tilat. Paikalta päällä katsotuista yhdeksän kohdetta täytti asiakkaan kriteerit. Näistä valittiin maaliskuussa 2021 kolme kohdetta shortlistalle tarkempaa tarjousta varten.

Mikään näistä kolmesta ei ollut sellaisenaan valmis, vaan jokaiseen tulisi tehdä joitain modifiointeja, kuten opetuskeittiön rakentaminen tai muokkauksia varastotiloihin jne.  

Lopullinen valinta osui Nurmi Kiinteistöjen kohteeseen Vantaan Varistossa osoitteessa Riihimiehentie 3, joissa oli valmiit toimistotilat, joihin pystyttiin muokkaamaan Löfbergsin toiveiden mukainen opetuskeittiö ja varastotilat löytyivät sopivasti viereisestä talosta.

Kiinteistössä on tarjolla hyvin pysäköintitilaa ja läheltä löytyy useita lounasravintoloita. Sopimus tehtiin ruotsalaisten henkilöiden toimesta suomalaisen yrityksen nimissä, joten oli hyvä käydä tavallista tarkemmin läpi osapuolten väliset oikeudet ja velvollisuudet mahdollisten väärinkäsitysten välttämiseksi.

Löfbergs pääsee muuttamaan heidän toiveiden mukaisesti remontoituihin uusiin tiloihin 1.8.2022.

Nurmi Kiinteistöjen puolelta neuvotteluista vastanneen Sini Ekmanin aktiivisuudella oli suuri merkitys sopimuksen syntymisen mahdollistajana.

ScanReal haluaa toimia aktiivisena tulkkina osapuolten välillä

Kiinteistövuokrausalalla välittäjä toimii yleensä nimensä mukaisesti kiinteistön omistajan ja vuokralaiskandidaattien välillä neuvottelijana, kun omistaja ja vuokralainen sopivat asioista keskenään. ScanRealin missiona on toimia aktiivisena tulkkina vuokranantajien ja vuokralaisten välillä sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen saakka molemminpuolisen tyytyväisyyden varmistamiseksi

CASE Löfbergs, Vantaa

HAASTE
Löytää monitoimiset toimitilat lentokentän läheisyydestä Kehä III:n varrelta.

RATKAISU
Riihimiehentie 3. Toimistokiinteistö, joka sijaitsee Vantaalla Variston yritysalueella, Kehä III:n välittömässä läheisyydessä.

TILAN KOKO JA TILATYYPPI
Toimisto 353 m² + varasto 114 m² viereisessä talossa.

Jätä yhteydenottopyyntö