CASE
Carl Hansen & Søn

Flagship Store Helsinki

Lippulaivamyymälällä on myönteinen vaikutus myös jälleenmyyjiin

”Lippulaivamyymälämme ovat osoittautuneet loistavaksi ratkaisuksi, joka ei ainoastaan luo kasvua, vaan jolla on myös myönteinen vaikutus jälleenmyyjiin, jotka myyvät Carl Hansen & Sønin huonekaluja.

CEO Knud Erik Hansen

Carl Hansen & Søn Helsinki Flagship Store interior

Carl Hansen & Søn on perheomisteinen tanskalainen huonekaluyhtiö, jonka juuret sijaitsevat Fynin saarella. Yritys tunnetaan monien klassisten ja korkealaatuisten huonekalumallien valmistajana, joiden ikoninen muotoilu on yhdistelmä yksinkertaisuutta, esteettisyyttä ja toiminnallisuutta.

Carl Hansen & Sønin kehitykseen on vaikuttanut syvästi pitkäaikainen suhde kaikkien aikojen suurimpiin suunnittelijoihin kuuluvan Hans J. Wegnerin kanssa, joka nousi tanskalaisen modernin muotoiluliikkeen kansainvälisen menestyksen liikkeellepanijaksi. Liikkeen tunnetuimpia nimiä ovat Kaare Klint, Arne Jacobsen, Ole Wanscher, Børge Mogensen ja Poul Kjærholm. Yhtiö tekee yhteistyötä myös uusien suunnittelijoiden kanssa, joihin kuuluvat mm. Tadao Ando, EOOS, Naja Utzon Popov, Anker Bak ja Brad Ascalon.

Parhaalla paikalla keskellä kaikkea

Lippulaivamyymälän avaaminen Suomeen tuntui itsestään selvältä, sillä meillä on hyvin samanlainen maku designin ja materiaalien suhteen – yksinkertaista muotoilua ja aikaa kestäviä luonnonmateriaaleja.  Lippulaivamyymälässä pystymme tarjoamaan asiakkaille laajemman valikoiman lisäksi mahdollisuuden kokea ja kokeilla kalusteita kodinomaisessa ympäristössä, jossa he pääsevät vielä lähemmäksi kalusteiden taustalla olevaa tarinaa, kertoo Flagship Store Project Manager Martin Leth.

Martin Leth

Kuten muissakin kaupungeissa, halusimme avata lippulaivamyymälän Helsingin ydinkeskustaan keskeiselle ja laadukkaalle paikalle. Lähdimme kartoittamaan sopivaa myymälätilaa vuoden 2021 alussa ja meille suositeltiin ScanRealia. He tekivät heti vaikutuksen meihin ammattimaisella otteellaan ja tekemällä oikeita kysymyksiä. He pystyivätkin ehdottamaan useita tarpeitamme vastaavaa liiketilaa Helsingin ydinkeskustassa ja ei mennytkään kauan, kun Eteläesplanadin ja Erottajankadun kulmassa sijaitsevasta Girsénin talosta löytyi liiketila, joka vastasi kaikkiin lippulaivamyymälälle asetettuja vaatimuksia, lisää Martin Leth. 

Puhuimme samaa kieltä alusta lähtien

Yhteistyö ScanRealin kanssa sujui mainiosti, sillä yhteyshenkilömme Jan Nybergin kanssa syntyi välittömästi yhteinen sävel. Hän ymmärsi lippulaivakonseptin kriteerit sijainnin ja liiketilan suhteen, ja siksi asiat etenivätkin vauhdilla. Jan on tanskalaisen silmissä tyypillinen suomalainen, asiat etenevät aikataulussa ja tehdään se mitä luvataan.  Lisäksi kun liiketilakin remontoitiin pikavauhtia vain kolmessa viikossa, niin pääsimme juhlimaan avajaisia kesäkuussa 2021, kommentoi Martin Leth.

CASE Carl Hansen & Søn Flagship Store Helsinki

HAASTE
Löytää lippulaivamyymälällä asetettuja vaatimuksia vastaava tila kaupungin parhaalta paikalta.

RATKAISU
Sopivat tilat löytyivät Girsénin talosta Eteläesplanadin ja Erottajankadun kulmasta. Tilat remontoitiin asiakkaan lippulaivamyymäläkonseptin mukaisesti.

TILAN KOKO
279 m² (+ varasto 38 m²)

TILATYYPPI
Myymälä

Jätä yhteydenottopyyntö