CASE
Carl Hansen & Søn

Flagship Store Helsinki

Flaggskeppsbutiken har också en positiv inverkan på återförsäljare

”Våra flaggskeppsbutiker har visat sig vara ett fantastiskt affärsinitiativ som inte bara genererar tillväxt, men som också har en positiv knock-on effekt på alla återförsäljare som säljer möbler från Carl Hansen & Søn.

VD Knud Erik Hansen

Carl Hansen & Søn Helsinki Flagship Store interior

Carl Hansen & Søn är ett familjeägt danskt möbelföretag med rötter på Fyn. Företaget är känt som en tillverkare av många klassiska och högkvalitativa möbelmodeller vars ikoniska design är en kombination av enkelhet, estetik och funktionalitet.

Utvecklingen av Carl Hansen & Søn har påverkats djupt av ett långsiktigt förhållande med Hans J. Wegner, en av de största formgivarna genom tiderna, som blev drivkraften bakom den danska moderna designrörelsens internationella framgångar. Rörelsens mest kända namn är Kaare Klint, Arne Jacobsen, Ole Wanscher, Børge Mogensen och Poul Kjærholm. Företaget samarbetar också med nya designers, som inkluderar t.ex. Tadao Ando, ​​EOOS, Naja Utzon Popov, Anker Bak och Brad Ascalon.

Bästa läget mitt i allt

Öppnandet av en flaggskeppsbutik i Finland kändes självklart, eftersom vi har en mycket liknande smak när det gäller design och material  – enkel design och tidsbeständiga naturmaterial. I flaggskeppsbutiken kan man, förutom att vi erbjuder ett bredare urval, uppleva och prova möbler i en hemliknande miljö där de kommer ännu närmare historien bakom möblerna, säger Martin Leth, Flagship Store Project Manager.

Martin Leth

Som i andra städer ville vi öppna en flaggskeppsbutik i hjärtat av Helsingfors på ett centralt och högkvalitativt läge. Vi bestämde oss för att kartlägga lämpliga butiksutrymmen i början av 2021 och vi blev rekommenderade ScanReal. De imponerade oss omedelbart med deras professionella touch och med att ställa rätt frågor. De kunde föreslå flera butiksutrymmen i hjärtat av Helsingfors som uppfyllde våra behov, och det tog inte lång tid att hitta en lämplig butik i Girséns hus, i hörnet av Södra Esplanaden och Skillnadsgatan, som uppfyllde alla krav för en flaggskeppsbutik, tillägger Martin Leth.

Vi talade samma språk från början

Samarbetet med ScanReal gick jättebra, eftersom en gemensam melodi direkt uppstod med vår kontakt Jan Nyberg. Han förstod kriterierna för flaggskeppskonceptet när det gäller läge och affärsutrymme, och det var därför saker och ting gick framåt i en snabb takt. Jan är en typisk finländare i ögonen på en dansk, tidtabellerna hålls och det som lovats görs. Då butiksutrymmet också renoverades i snabb takt på bara tre veckor kunde vi fira invigningen i juni 2021, kommenterar Martin Leth.

CASE Carl Hansen & Søn Flagship Store Helsinki

UTMANING
Hitta ett utrymme som uppfyller kraven på en flaggskeppsbutik på den bästa platsen i stan.

LÖSNING
Lämplig lokal hittades i Girséns hus i hörnet av Södra Esplanadxe och Skillnadsgatan. Lokalerna renoverades i enlighet med kundens flaggskeppsbutikskoncept.

UYRYMMETS STORLEK
279 m² (+ lager 38 m²)

UTRYMMETS TYP
Butiksutrymme